lookdownaroad -

Alla snubbar vill ju vara katt, för att en katt är alltid katt, ja, katt för sin hatt. Alla snubbar tänder ju på en rivig låt men bara en katt förstår sig på't.

2010-09-30 @ 19:27:37
Ska ta tag i franskan och ringa Roza så att hon kan förklara alla oklara ting med dessa prov. Jag tror jag blöder på läppen. Har fått stört torra läppar då är det ju typ officiellt höst. Det var dessutom första frosten idag, den gjorde att hela SLs system fuckade upp sig. Jag undrar om dem någonsin lär sig att vi bor i SVERIGE! Det är minus grader och snö största delen av året.
Skulle vilja gå runt i linne och ett par FETA brillor.
Tur att jag ska till Kenya när det är som mörkast och kallast och då ska vi fan ta in varenda solstråle som Afrikasolen ger oss.

Försöker lyssna på Alicia Keys för första gången i mitt liv (exept empire state of mind)

2010-09-29 @ 22:10:04
Nu har jag varit ganska duktig och behållit allt jag åt till middag i två timmar det är nog över nu tror jag. Alltså kräkandet.
Det känns som jag varit borta från världen i ett år eller nåt.
Det känns som om jag just vaknat upp ifrån en dröm som gav mig alla svar.
Jag kommer inte ihåg alla svar.
Men jag har fått tillbaka lite vilja. Viljan att vilja vara har varit avsaknad ett tag.
Det känns som om lite är tillbaka ändå.
Det var på tiden.

Hej, jag kräktes igår.

2010-09-29 @ 19:37:45
Ja förlåt för att uppdateringen inte varit den bästa de senaste två dagarna. Jag har varit magsjuk eller matförgiftad eller nåt åt det hållet. Jag kräktes en gång igår och efter det duschade jag och däckade i mamma och pappas säng.
Sov från 7 - 10 gick sedan upp och tänkte att jag skulle dricka lite vatten men drack avslagen cola. Gick och la mig igen, denna gång i min säng, och var helt säker på att jag skulle kräkas igen. Jag hade en hink bredvid mig hela natten i onödan.
Förlåt men kände att jag behövde få detta ur systemet. Idag har jag ätit hallonfil, rostat bröd och druckit te i små mängder. Nu ska jag äta linsoppa för det är bra för magen.
Jag har tittat på Amelie från Monmartre idag.

You make my dreams come true

2010-09-27 @ 17:07:33
Nu har jag klarat av den här skoleftermiddagen (ja det är en endast eftermiddagen som är skola, börjar 13.10 på dagar som denna) Först matte och sedan ytterst god kebabgryta som mättade min tomma mage. Sist men inte minst kom den MASSIVA svenskan. Då bjöds det på små glimtar in i klasskompisars liv och deras minnen är nu offentliga. Jag valde att inte blotta mig så mycket igenom att berätta om en safari-tripp som gjordes någon av de sista dagarna av förra året.
Bilder ifrån då...snart ska jag tillbaka och då på övernattningssafari!

If I fall would you pick me up?

2010-09-27 @ 10:36:25
Spotify ba ÄR.
Spotify måste nog va det bästa som hänt på en dator.
Spotify ger varje stund en guldkant och varje dator en personlighet.
Ä jag kände för att ge er lite ballonger. Random kan man ju säga om man så vill.

Filmer från svunna tider och djungelvrål.

2010-09-26 @ 16:17:18
Igår var jag och mamma ensamma. Vi lagade indiskt och åt tills vi storkna. Sedan tittade vi på När Harry mötte Sally och efter det An American in Paris. Jag måste säga att jag älskar alla  gamla musikaler. Skådespelarna är så begåvade att man nästan undrar om det är nåt som är fel. Jag menar Gene Kelly, Frank Sinatra, Judy Garland, Lise Caron och massor med fler. De kan dansa, de kan sjunga och de kan drama. Dessutom är de så djävulskt bra på allt det där. Det finns få sånna i dagens filmer.

Parlez vous francais?

2010-09-24 @ 20:20:18
Måste bar berätta att jag läste just Kenzas på franska, engelska och indonesiska vilket var nästan givande. Det som är ganska lustigt är att det är direkt översatt av google translate vilket göra att det blir ganska roliga översättningar. Läs själva. Och titta på idol efter.

Coola katter.

2010-09-24 @ 17:48:48
Häftig video kan man ju säga

Elvis är typ överskattad kan man tänka ibland. Men så lyssnar man lite på nån låt och förlåter sig själv för att ha tänkt så fel.

2010-09-24 @ 17:46:49
Seriöst så är the King of Rock'n Roll nästan FÖR bra. Vet inte vad jag ska göra av mig själv. Han helar mig och bryter mig mitt i tu igen. Och så håller det på just nu. Jag har gråtit en liten skvätt också - det är hans fel. Den djäveln! Fast är fortfarande bäst även om många är bra.
Sen kan man ju inte säga att han var så ful heller...

Scratch my back and run your pretty fingers through my hair

2010-09-24 @ 17:22:34
Jag vill ha en kamera eller batterier till min gamla som är typ sämst. Jag vill ta bilder på hösten. Hösten är ju så vacker och speciellt nu.
Sen skulle jag vilja ha en sån här klänning det skulle göra hösten lite finare.

This is the way you left me I'm not pretending, no hope, no love, no glory, no Happy Ending

2010-09-24 @ 11:28:17
Har ätit massa hallonfil och bananer vilket känns bra. Stabilt liksom.
Kommer komma försent idag igen. Fastnade vid Efter tio med Malou det var folk som spelade piano och Mad Men-trender. Börjar tröttna på allt tjat om den trenden, i vart enda magasin är det någonting om serien eller om kläderna. Även fast jag tycker att det är fantastiskt snyggt känns det lite segt när varje tidning använder frasen.
Tro mig jag ÄLSKAR trenden! Men jag menar bara att man inte ska döda den.

Je suis une fille et ma masion est Stockholm. J'aime ma ville

2010-09-23 @ 20:36:56
Idag har jag levt i min stad. Jag har varit på Nordiska muséet och tittat på 300 år av mode. Det var en ganska trevlig utställning även om den förra permanenta sägs varit bättre. Det vet inte jag för jag var aldrig på det. I denna stora byggnad ryms många utställningar och jag och Sophie smög oss in på en till och sedan en lekplats.
'
Den andra utställningen för dagen hette KILLAR. Vilket kändes tilltalande. Den visade sig vara sjukt bra! Själva meningen med utställningen var att den skulle visa hur mycket press som sätts på unga killar idag. Det var allt från ideal till mobbning. Så fint uppbyggd och verkligen intressanta livsöden alla dessa killar i utställningen berättar om(alltså sina egna). Jag rekomenderar den verkligen. Och lekplatsen var en resa tillbaka i tiden och jag ville vara fem år igen.
'
Men det är ju ingen nyhet.

Lisa sa: - Problemet dig är att du är för bra

2010-09-22 @ 18:40:39
Idag ville jag inte gå upp för att göra ansträngningen att ta sig till skolan.
Idag
har jag haft röda läppar och en tröja med många fina toffsar.
Idag var skolan mysig på håltimmarna, då det blev kafferep med massa filtar och ganska mycket grus över allt.
Idag på tunnelbanan satt jag mittemot ett sött kinesiskt barn som hade krokodiler på fötterna.
En fett värd helt vanlig onsdag alltså.
'
Jag skulle väldigt gärna vilja har någonting ur Paul Smiths höst/vinter kollektion...

Klar - fast endast i illusionen

2010-09-22 @ 01:27:46
Nu ska jag i alla fall sova efter en lång dag av strapatser och "kreaktivitet"
Hoppas jag kan sova det vore så ovärt annars.
Imorgon ska jag festa på 80 hela kronor min snälla pappa stoppade i min hand idag. Det kanske blir en STOR kaffe hela veckan vem vet?
Jag hade kunnat somna så här för bara några minutas sedan, men icke sa nicke...

Hur kan jag bli av med läxor och andra plikter om jag inte vill genomföra dem. Finns det ett sätt så säg? Jag behöver visdom nu och två sidor om en skulptör skrivet på franska.

2010-09-21 @ 23:34:08
Jag vet inte om jag ska ge upp eller vad? Jag har typ inte presterat alls och jag sitter och känner mig urusel på att leva.
Jag går runt och försöker ta tag i saker (eller om jag ens försöker det är frågan) Men sedan kommer jag fram till att jag är så passiv att det smittar av sig till min själ vilket gör att min vilja blåser bort. Eller så kan det vara så att jag kommer hem och har all vilja i världen - men min hem är nedsläckt och där sitter min syster och hennes BFF och tittar på en film jag velat se i år och dar.
Jag MÅSTE göra något åt detta NU. Men det är svårt när skolschemat sviker och jag vill bara ha dagar från 8.30 - 15.15
STRUKTUR ÖNSKAS! Och måste skapas. Jag måste skapa. Va fan kan ingen göra detta åt mig? Nej juste jag är ju 17 år och ansvarstagande nu...
Ta mig till hattarnas land.
Jag hade hoppats på något.
Om du vill ha mig.
Nu kan du få mig så lätt.

Man tycker inte om det här bandet man börjar inte sjunga på rätt ton

2010-09-21 @ 22:53:51
Nähä! nu ska jag ta bort mitt nagellack även om jag inte har presterat. Det och att borsta tänderna och annat ska jag göra sedan kan jag fokusera med ett glas vatten.
Jag gömmer mina problem och synder ett tag, det är okej hoppas jag!?

I don't beg, I don't borrow, I steal

2010-09-21 @ 22:24:53
Nu vill jag ta bort det avskavda nagellacket, titta på gossip girl, sova, lyssna koncentrerat på min bästa spellista och typ skrubba bort all hud från min frusna kropp. MEN jag kan inte göra något av detta. Därför att jag ska fan prestera denna kväll. Jag vet inte riktigt om jag kommer ihåg hur man presterar. Men det löser sig sa flickan som bajsa i badkaret!
Nu ska jag väl göra ett försök ändå, mest för Rozas skull. Hon blir nog lite arg annars.
Skulle inte heller banga på att gå runt såhär i stora varma utländska städer!

Not everything is what it seems

2010-09-20 @ 12:05:56
Har världens bästa spellista igång och jag har haft en otroligt mysig morgon med kaffe och Svenskan. Igår var jag nervös, arg och lite glad emellanåt. Att ha val är påfrestande måste jag säga. Sen blir jag frustrerad på att jag inte fick rösta det här året.
Och hur kom SD in liksom? Vad hände där? Vad gick fel? Det är ett allvarligt osäkert politiskt läge vi befinner oss i!
Hoppas att MP ger med sig så att SD kan bli ignorerade i riksdagen. Å andra sidan är vi som alla andra länder i Europa nu - nästan alla har ett eller flera främlingsfientliga partier. Men vad hjälper det?
Nu äter jag kaviar på hårt bröd.
Och läser Elle.

Edith Piaff och Fredrik Reinfeldt är nog bland de bästa

2010-09-19 @ 20:26:37
Idag är har det varit val för den som inte visste det. Det tog slut för 20 korta minuter sedan, nu går det liksom inte att påverka längre. Känns obehagligt. Tänk om Mona vinner och blir vår statsminister. Då vet jag inte vad jag gör. Tror faktiskt att jag drar till Kenya till studenten och sen reser runt och försöker vara i sosse-Sverige klara sig utan mig i en mandat period och sedan kommer jag tillbaka och röstar och går med i MUF eller nåt och blir statsminister själv.
Det är en plan.
Jag vet inte om jag kommer kunna sova...

Så ska jag ta en promenad i parken, och när du ser på mig är det knappt jag minns ett enda öknamn de kallade mig

2010-09-18 @ 13:40:42
Sitter här med min söta vän Eleonora och diskuterar fenomenet Håkan Hellström. Vi har kommit fram till att han har för långt hår förtillfället. Nu lyssnar vi på fina Disney låtar och tänker på när vi tittade på Ariel och lekte med Barbie nästan varje dag.
Världens sämsta väder ute, tur att jag ska åka och rida snart!

Vill krypa in under en filt med te, en vän och massa Disney's bästa filmer - när regnet är en naturkatastrof utanför

2010-09-16 @ 22:43:14
Nu fick jag ett stort crave efter Disney-filmer och deras vackra sånger.
Ibland så känner man sig så liten och vill vara liten också, så pass liten att man kan sitta i mammas knä utan att hon får klastrofobi. Bli uppkastad på pappas axlar är inte heller helt fel.
Så här liten ungefär.

Du är som jag och det är inte bra

2010-09-16 @ 21:49:41
Jag vet inte vad tid är eller det vet väl ingen egentligen.
Jag vet inte vad kärlek är, men det vet ju ingen heller.
Jag vet inte hur jag ska ta mig samman, det vet fan inte en själ.
Jag skulle kanske vilja börja komma i tid och göra mina läxor... det kan ju vara en plan.
TV:n är boven som tar mitt liv.
Här är lite pics på vårt skolfoto som var allt annat än torrt!

I'm not calling you a liar, just don't lie to me

2010-09-13 @ 12:00:23
Nyklippt sitter jag här och ler lite för mig själv för att jag är så nöjd och för att den här bebisen är så otroligt söt! Hade glömt henne lite men Vince öppnade mina ögon med sin länk på ansiktsboken.

Je déteste que je t'aime et je t'aime tellement que je me déteste.

2010-09-12 @ 20:43:59
Okej nu tänker jag lista några av mina favoritfilmer eller de filmer jag sett flest gånger och ser när jag behöver rymma från verkligheten en stund.
Stolthet och Fördom - ser jag när jag vill gråta eller bara när jag känner för det. (har inte koll på hur många gånger jag sett den)
Marie Antoinette - ser jag den när jag vill bli uppmuntrad och inspirerad
Dirty Dancing - ser jag när jag vill bli inspirerad av hennes avslappnade sommarstil och drömma om en summerlove som deras.

C'est ne pas grave, c'est la vie mon ami. Nous n'allons pas mourir aujourd'hui.

2010-09-12 @ 19:13:35
Jag var gift när jag var fem år. Det var ett fint simpelt bröllop i Max hus i Frankrike. Det var också lite motvilligt giftemål från Max sida. Jag tror egentligen att det var ett påhitt som sedan glömdes bort. Vi hade inte ens en präst.
Jag var omgift runt 7 igen men denna gång med min kära vän Eleonora. Vi bråkade lite om vem som skulle vara brudgum. Tillslut gav jag efter, det kändes rätt för jag var längre och det är ju så det ska vara. Det här bröllopet ägde rum på mitt land och det var en ganska regnig dag.
Nu är jag gift med Frö eller vi är i alla fall Mr och Mrs men ett bröllop har inte ägt rum.
Alltså har jag gift med min bästa vän vid den tidpunkten. Jag har inte skilt mig med någon av dem. Det behöver jag inte heller eftersom det inte är officiellt. Men dem, giftemålen, är bevis på VÄNSKAP. Vänskap är fett värt!

He doesn't look a thing like Jesus, but he talks like a gentleman like you imagined when you where young

2010-09-12 @ 13:23:18
Ok, i fredags var det högdalen som gällde var det FIESTA! Trodde jag skulle få fästingar på väg hem för det har man ju hört att man kan få om man kissar i högt gräs.
Igår var jag lite lagom lökig och hängde med mina stallkompisar. På bussen hem blev jag inträngd i en knökfull buss och det visar sig vara ett helt bröllopståg som tog upp en hel buss. Jag stod där med trött som ett djur och försökte att inte ta så mycket plats bland alla klänningar och kostymer. Det resulterade i att jag blev klämd i dörren längst fram.
Idag missar jag sista chansen att se Annie Leibovitz utställningen...Här får ni i alla fall ett köttigt bildinlägg allt signerat Leibovitz.
Hon
Romeo and Juliette
Scarlett as Cinderella
Carrie and Mr Big
Kieth Richards
Bröder!
Tom Ford, Keira Knightley and Scarlett Johansson
Johnny Depp and Kate Moss
Blev lite hooked on Scarlett nu så stå ut!

First I was afraid I was petriefied

2010-09-10 @ 20:54:43
Idag har jag lyssnat på Whenever, whenever med Shakira. För att vara lite lagom nostalgisk påväg till skolan, det var värt. Medan dagen såg hyfsad ut framför mina fötter låg mina nycklar hemma. Alltså åkte jag hem helt ovetande och när tunnelbanan stannade på Skanstull tänkte jag att jag skulle köpa höstens första Chai Latte för att göra hösten officiell och fredagen bättre. Jag beställer av en snygg barista och prickar in bussen hem perfekt. Sitter där i godan ro och går av, springer över gatan och sedan står jag där i hissen och stirrar på min, för tillfället, bubbliga panna slår det mig att jag inte kommer kunna rosta min macka och avnjuta den tillsammans med mitt höstbevis.
Jag satt i min trappuppgång i en halv timme innan pappa kom och räddade mig.
Skulle vilja ha en sån här kjol ikväll.
Nu ska jag iväg till Höga dalar och snurra runt till Håkan och gänget.
See ya! 

Lyssnar på svenska husmaffian unpluged på piano kan inte bestämma om jag gillart eller inte...

2010-09-09 @ 22:36:29

unsentimental driving around

2010-09-09 @ 20:08:02
Ska äta givande mat och kolla på givande film.
Tyvärr kan jag inte producera givande text så här kommer en tanke och en fin bild:

Tell me why, tell me why, I never wanna hear you say, I want it that way

2010-09-08 @ 11:32:26
Knappade in MTV imorse och det var Top 10 of the 90th - snacka om nostalgi. Britney och Back street boys för hela slanten det var mysigt denna morgon då jag är lite halv sjuk och halv deppig. Drömde mig bort till tiden då jag stod och dansade framför TV:n till Hit me baby one more time, det var tider då problemen var små och livet var en lek.
Nu måste man ju hålla på och ta ansvar och hålla kontakten med folk själv - förr var det ju mamma som sa att man skulle kunna få leka med ens bästa vän i några timmar.

Dessa fransyskorna är ju bara för härliga, en café au lait och en croissant med dem skulle inte vara helt fel

2010-09-03 @ 00:07:54



Brigitte i prickigt

Francoise Hardy

Je suis une poupée de cire, poupée de son

2010-09-02 @ 23:53:21
Lyssnar på vacker på fransk musik och undrar varför jag inte gjort det tidigare...Imorn bär det av till Östergötland och det ska bli väldigt trevligt att äta hotellfrukost och gå runt i mysiga Vadstena. Även om jag missar nollningen, hopplektionen och körkonserten, mem men vad gör man inte för traditionerna och den bästa mormodern.

Nu rinner mitt snor och jag nyser var tredje sekund. Imorn har jag sovmorgon och det ska firas med Amelie från Monmartre och min müsli till frukost. Måste packa också herre gud hur ska detta sluta...

Wake up my love, wake, wake up my love - it's just a bad dream

2010-09-02 @ 19:21:31
Lyssnar på Billie the vision and the dancers, upptäkte en skiva från i år som jag inte lyssnat igenom. Den ÄR. Den ger mening till en torsdag som denna. Lyssna säger jag bara! 
 
Här är dem tillsammans med Hello Saferide dock inte från nya albumet men fortfarande jävligt bra!

Jag var 17 år, 17 år i staden där jag växte upp och så

2010-09-01 @ 11:47:39
Har stört bråttom till matten för tillfället...börjar om 20
Försöker nu när jag är 17 år ta ansvar och styra upp mitt liv. Det är ett jobb som kräver diciplin jag har svårt för att åta mig. Men jag ska göra några tappra försök idag och antagligen går det bra!
Carpe Diem liksom!

RSS 2.0